Hlavní obsah

Chtěla vstoupit do církve, reverend v ní při křtu viděl démony a utopil ji v řece

Slavnostní obřad v Zimbabwe, při němž měla Wendy Thinnamay Masukaová vstoupit do apoštolské církve, skončil tragédií. Sedmatřicetiletý reverend Masimba Chirayi ji namísto pokřtění v řece Nyaure utopil. Muž ve čtvrtek u soudu vypověděl, že žena vypadala jako upír posedlý démony a přítomné pouze chránil, píše server New Zimbabwe.

Foto: Profimedia.cz

Soud v hlavním zimbabwském městě Harare.

Článek

Chirayi stanul před soudem v hlavním zimbabwském městě Harare ve čtvrtek, kde čelil obvinění z usmrcení z nedbalosti. Muž úmyslné utopení Masukaové popřel. Bránil se tím, že přítomné pouze bránil.

„V mých očích vypadala jako upír posedlý démony. Byla agresivní, myslel jsem si, že chce všechny pozabíjet. Držel jsem ji pod vodou tak dlouho, než jsem ji přemohl,“ sdělil u soudního líčení.

Reverend byl propuštěn na kauci s tím, že další líčení proběhne příští měsíc. Podle serveru New Zimbabwe chce proti němu svědčit hned několik členů církve, kteří jeho čin odsoudili.

V Zimbabwe je víra v nadpřirozeno nesmírně rozšířená. Před několika lety dokonce bývalý prezident země Robert Mugabe obvinil z čarodějnictví bývalou viceprezidentku Joice Mujuruovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám