Hlavní obsah

Chlapec bez části lebky překonal nepříznivou prognózu a oslavil první narozeniny

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tavares

Když se manželům Buellovým z Tavares na Floridě narodil syn Jaxon Emmett, lékaři mu dávali jen pár dní života. Dítě přišlo na svět s vážnou vrozenou vadou, chlapcovi chybí velká část mozku a lebky. I přes nepříznivou diagnózu však malý bojovník oslavil koncem srpna první narozeniny, informoval server listu The Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Jaxonovi chybí většina mozku i lebky, přesto oslavil 1. narozeninyVideo: Facebook/Jaxon Strong

 
Článek

Lékaři oznámili dnes 27leté Brittany a o tři roky staršímu Brandonovi krutou zprávu v 17. týdnu těhotenství. U jejich plodu zjistili vadu neurální trubice anencefalii. Většina takto postižených dětí zemře ještě před narozením, nebo těsně po něm.

Ukončení těhotenství však mladý křesťanský pár odmítl. Jaxon se narodil loni 27. srpna císařským řezem, vážil 1,8 kilogramu. „Udělali jsme všechno, co jsme mohli, abychom mu dali šanci bojovat. A všechno, co dělá od doby, kdy se narodil, je, že bojuje,“ popsal chlapcův otec.

První tři týdny po narození strávil Jaxon na jednotce intenzivní péče ve floridské nemocnici, kde se neurochirurgové snažili stanovit chlapcův přesný stav. Rodiče ho pak nechali převézt do nemocnice v Bostonu, která se specializuje na dětskou neurologii. Tam specialisté určili správnou diagnózu a zahájili novou léčbu, díky níž se stav novorozence zlepšil.

Brandonovi kolegové z práce založili na pomoc rodině webové stránky, s jejichž pomocí se povedlo vybrat v přepočtu 1,3 miliónu korun. Chlapcovy fotografie zaplavily sociální sítě, kde dostal přezdívku Jaxon Strong (Jaxon Silný).

Ohromný zájem veřejnosti rodiče velmi těší, zvláště když musí každý den čelit tvrdé realitě. „Pořád to mám někde vzadu v mysli. Hrozně se bojím, že dnešek je možná jeho posledním dnem. Že zítra tady už možná nebude,“ uvedla Brittany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám