Hlavní obsah

Chávezovi bude radit bývalý londýnský starosta Livingstone

Novinky, BBC, The Guardian

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CARACAS

Bývalý londýnský starosta Ken Livingstone má novou práci. Při své návštěvě Caracasu se dohodl s autoritářským venezuelským prezidentem Hugo Chávezem, že se stane jeho poradcem v problematice dopravy, cestovního ruchu a nakládání s odpady.

Foto: Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez bude mít nového poradce.

Článek

Labourista Livingstone, který si pro své levicové smýšlení vysloužil přezdívku "Rudý Ken", chce pro zvelebování venezuelské metropole využít své zkušenosti z postu londýnského starosty. Chávezovu nabídku okomentoval se slovy, že se cítí být poctěn, když může spolupracovat na rozvoji města.

Počátky spolupráce obou politiků se datují do loňského roku, kdy Chávez poskytl Londýnu levnější ropu pro zdejší autobusy a britští úředníci naopak radili svým kolegům z Caracasu, kterak se vypořádat s neutěšenou dopravní a sociální situací ve městě.

Současný londýnský starosta Boris Johnson komentoval nové Livingstonovo angažmá slovy, že si coby soukromá osoba může pracovat pro koho chce.

Ken Livinstonefoto: ČTK/AP

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám