Hlavní obsah

Český podvodník okrádá ve slovenských nemocnicích pacienty

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Povedený vykuk se vyklubal z občana České republiky, jehož hospitalizovali v popradské nemocnici. Okradl pacienty − a zmizel. Zloděje pak policisté zadrželi na Oravě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ke krádeži se přiznal, osobní věci chce vrátit, ale peníze už utratil,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Džobaník. Jeho čin ale vyšetřovatelé označili jen za přestupek, tudíž pachatele propustili na svobodu.

A podvodník nelenil a podle televize Markíza hned vyrazil do akce i v dalších slovenských nemocnicích. Jen co opustí jednu, nechá se přijmout ve druhé. Kromě popradské se objevil například také v Považské Bystrici.

Kdybych ho potkal, vzal bych ho berlí po hlavě.
jeden z okradených pacientů

V popradské nemocnici se vydával za bohatého podnikatele z ČR, nemocnici slíbil sponzorský příspěvek, jednomu z pacientů pak zařídit český důchod. Zůstalo však pouze při slibech a Čech z nemocnice zmizel. Okradeným pacientům zůstaly jen oči pro pláč.

„Ať se s těmi penězi zadusí. Když odcházel, tak si ještě na cestu odsypal polovinu cukroví, co jsem měl odloženou pro sestřičky. Je to podvodník první třídy. Kdybych ho potkal, vzal bych ho berlí po hlavě,“ vzkázal mu pacient, kterému podvodník namluvil, že mu zařídí český důchod, že zastupuje největšího boháče v České republice a na Slovensku že byl nakupovat akcie Východoslovenských železáren.

„Vypadalo to, že nic pro něj není problém. Všude byl, všechno viděl, všechny znal. Prostě hochštapler jako z učebnice,“ přisadil si další poškozený.

Závislý na lécích?

Krádeže však měl Čech asi jen na přilepšenou a pravou příčinou jeho lumpáren je pravděpodobně závislost na lécích. Při hospitalizaci totiž žádá lék, který patří do skupiny opiátů. Tvrdí, že na ostatní medikamenty je alergický. „Domnívám se, že je závislý na určitých lécích,“ shrnul lékař popradské nemocnice.

Podle průkazu pojištěnce pochází muž z Hradce Králové. Sousedé ho však neviděli už minimálně dvacet let. Podle nich se ho matka zřekla.

Reklama

Výběr článků

Načítám