Hlavní obsah

Britští princové pojedou za trest do Osvětimi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britští princové Harry (20) a William (22) soukromě navštíví muzeum v koncentračním táboru Osvětim. Oznámila to v pátek britská média. Nařízená cesta do Polska následuje po skandálu, kdy se mladší ze synů britského korunního prince Charlese Harry objevil na soukromém večírku v kostýmu německého nacisty.

Foto: Jan Pařík

Čtvrté kolo nejvyšší korfbalové soutěže starších žáků.

Článek

Netradiční formu "trestu" vymyslel údajně Harryho otec. Vztahuje se přitom na oba syny.

Podle vyjádření zdrojů z Buckinghamského paláce totiž William bratrovi kostým pomáhal vybírat a navíc se účastnil stejného večírku, a to v kostýmu lva.

Charlesův mluvčí odmítl případnou cestu mladíků do Osvětimi zatím komentovat.

Mohlo to být horší

Skandální snímky vnuka královny poprvé zveřejnil bulvární deník Sun. Harry je na nich zachycen v košili se svastikou na rukávu. [celá zpráva]

Fotografie rozzuřily nejen britské a světové politiky, ale také otce nezvedného syna a jeho babičku Alžbětu II. Podle deníku mohl být skandál daleko horší - Harry si totiž původně vybral za kostým černou uniformu člena SS.

V polské Osvětimi proběhne 27. ledna u příležitosti šedesátého výročí osvobození velká tryzna za mrtvé. Sun uvádí, že princové se zmíněné akce nezúčastní.

Jejich cesta do Polska bude údajně soukromou akcí. Má se uskutečnit v polovině února. Harryho a Williama doprovodí členové britské židovské obce.

Kritika i ze světa

Mladší z bratrů se za výstřelek omluvil v tiskové zprávě. Britská média však požadují přímou omluvu veřejnosti.

List Daily Mail Harrymu na titulní straně vzkázal: "Vystup a okamžitě se omluv". Prohřešek prince pranýřoval i světový tisk.

Americký New York Post nazval svůj článek "Královský nacista", nejčtenější německý bulvární list se zase ptal, co by tomu všemu řekla jeho matka - zesnulá princezna Diana.

Reklama

Související témata:

Související články

Princ Harry se omluvil za nacistickou uniformu

Britský princ Harry se ve Velké Británii postaral o další skandál. Na maškarní bál se totiž dostavil v převleku za nacistu. List The Sun na titulní straně...

Výběr článků

Načítám