Hlavní obsah

Británie zahájí vyšetřování nemocničního údržbáře. Zneužíval mrtvá těla a také vraždil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Británie zahájí nezávislé vyšetřování případu nekrofilního nemocničního údržbáře, který údajně zneužil nejméně 100 těl v nemocničních márnicích. Oznámila to podle agentury AP britská vláda. Sedmašedesátiletý David Fuller se přiznal také k vraždám dvou žen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britský elektrikář sexuálně zneužil nejmíň 78 obětí v márnicích a přiznal se k vraždě dvou ženVideo: Kent Police, AP

 
Článek

Nezávislé vyšetřování má objasnit, jak se mohl elektrikář zločinů v takovém rozsahu dopustit a jak je možné, že po mnoho let zůstával neodhalen. Fuller se už minulý týden u soudu přiznal, že v roce 1987 zavraždil ve městě Tunbridge Wells jihovýchodně od Londýna dvě ženy, 25letou Wendy Knellovou a 20letou Caroline Pierceovou. Podle prokuratury je pak sexuálně zneužil.

Fuller už dříve také připustil, že od roku 2008 po dobu 12 let sexuálně zneužíval těla ve dvou nemocničních márnicích na jihovýchodě Anglie. Policie v jeho domě našla na čtyři miliony fotografií a videí zachycujících sexuální zneužívání.

Mrtvým, kterého našli ve světlíku plzeňského domu, je pohřešovaný student

Krimi

„Policisté bohužel našli důkazy o 100 obětech," řekl britským poslancům ministr zdravotnictví Sajid Javid, který také oznámil zahájení nezávislého vyšetřování. Formálně identifikováno bylo podle Javida 81 z Fullerových obětí a kontaktovány byly všechny jejich rodiny.

„Vyšetřování bude zkoumat okolnosti trestných činů, které byly spáchány v nemocnicích, a jejich celostátní důsledky,“ řekl Javid, který se také omluvil přátelům a příbuzným obětí.

Fuller unikal spravedlnosti 33 let. Zatčen byl v souvislosti s vraždami loni v prosinci na základě nové analýzy DNA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám