Hlavní obsah

Brit, který strčil seniora do kolejiště metra, dostal doživotí

– Londýn

Britský soud v pondělí za dvojnásobný pokus o vraždu uložil doživotní vězení Paulu Crossleymu, který loni v dubnu strčil do kolejiště londýnského metra jedenadevadesátiletého seniora. Brit se předtím neúspěšně pokusil do kolejí shodit jiného muže, informovala agentura Reuters. Za mřížemi má odsouzený strávit minimálně 12 let.

Foto: British Transport Police

Odsouzený sedmačtyřicetiletý Paul Crossley.

Článek

Soud s vynesením rozsudku čekal na lékařský posudek. Na jeho základě nařídil sedmačtyřicetiletému Crossleymu, který trpí paranoidní schizofrenií, před nástupem do vězení pobyt v psychiatrické nemocnici.

Podle záběrů bezpečnostních kamer se Crossley nejdříve do kolejiště metra v centru Londýna pokusil strčit třiadvacetiletého muže, mladík ale udržel rovnováhu. Crossley proto odjel o několik zastávek dál do stanice Marble Arch, kde do kolejí strčil Roberta Malpase.

Senior, který v minulosti předsedal správní radě společnosti Eurotunnel a je nositelem Řádu britského impéria, utrpěl zlomeninu pánevní kosti a poranění hlavy. Před příjezdem vlaku ho vytáhnul jeden z kolemstojících, který si přitom o elektrifikované koleje popálil ruku.

Podle serveru BBC si Crossley v den útoků nevzal své prášky a o den dříve požil drogu známou jako crack v hodnotě 600 liber (17 000 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám