Hlavní obsah

Bolívijské děti budou ve škole dostávat místo mléka koku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LA PAZ

Nový bolivijský ministr zahraničí David Choquehuanca ve čtvrtek chválil "léčebné účinky koky" a navrhl, že by tato rostlina používaná obvykle k výrobě kokainu mohla nahradit tradiční mléko a ovoce ve svačinách podávaných školákům.

Článek

"Naše děti potřebují vápník a listy koky ho obsahují víc než mléko, potřebují fosfor a v listech koky je ho podle studií Harvardovy univerzity více než v rybách," vysvětlil ministr v místním tisku. "Bylo by dobré podávat místo mléka ke školní svačině koku," dodal ministr.

Žvýkání kokových listů, které jsou základem pro výrobu kokainu, je velmi rozšířené mezi původním indiánským obyvatelstvem Bolívie, jemuž odedávna pomáhá v boji proti hladu a únavě.

Nová bolivijská vláda prezidenta Eva Moralese chce koku legalizovat a žádá, aby byla odstraněna ze seznamu nebezpečných drog OSN.

"Je třeba zahájit na vnitrostátní i mezinárodní úrovni kampaň na podporu koky a začít s jejím průmyslovým využíváním," zdůraznil šéf bolivijské diplomacie Choquehuanca.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám