Hlavní obsah

Batole zachránilo matku a sestru před požárem. Samo pak v plamenech zemřelo

Novinky, mšv

Radost i neštěstí. Whitney Johnsonová se svou malou dcerou jen o vlásek unikly smrti v plamenech. Jenže malý syn DJ, který spící matku probudil, na požár ji upozornil a díky tomu ji i se sestrou zachránil, se ve strachu schoval u sebe v pokoji a zadusil se dýmem. Ačkoli k události došlo už před třemi lety, objevila se v médiích až nyní. Johnsonová totiž skrze sociální sítě začala upozorňovat na důležitost požární bezpečnosti, píše server The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Matka i dcera skončily s popáleninami, ale přežily.

Článek

Šestadvacetiletá Whitney Johnsonová z Frankfortu v Kentucky usnula i se svou dcerou na gauči, když v tom náhle explodovalo topení a začalo hořet. Hlásič požáru selhal a jediný vzhůru byl tehdy dvouletý DJ.

Začal proto hlasitě křičet matčino jméno, aby ji probudil a na inferno, které v bytě propuklo, upozornil. Johnsonová nejprve nechápala, co se děje, ale jakmile spatřila plameny, popadla dceru i svého syna a utíkala k východu. „Pamatuju si, že všude byl oheň a černý dým. Připadalo mi to jako z filmu,“ uvedla Američanka.

Když chtěla odemknout dveře, pustila synkovu ruku a ten ve strachu utekl do svého pokoje, aby se schoval. Johnsonová se k němu kvůli plamenům a dýmu nebyla schopna dostat. Zoufalá matka tak stála před nesnadným rozhodnutím, zda se bude ještě snažit syna najít a nejspíš i s dcerou uhoří, nebo je obě zachrání. „Utekl do svého pokoje a zavřel za sebou dveře. Slyšela jsem, jak kašle a křičí, ale nemohla jsem se k němu dostat,“ dodala.

Slovně ji napadají

Matka vyběhla z bytu a spustila požární poplach, aby se mohli evakuovat i ostatní obyvatelé domu. Johnsonová pak strávila i s dcerou měsíc v nemocnici, sama měla popáleniny na 29 procentech těla, její dcera Nyla na 19 procentech.

Lehké to obě nemají ani teď. „Děti se Nyly bojí, ale dospělí jsou nejhorší. Říkají ji malý Freddy Krueger a cizí lidé mi na internetu píší, že jsem měla v plamenech zemřít a je moje chyba, že jsem nezachránila syna,“ řekla a dodala, že vždy pláče, když takové zprávy čte. „Ti lidé si tu situaci nedokážou představit. Nemohla jsem tehdy udělat absolutně nic.“

Nyní se Johnsonová snaží zvýšit povědomí o požární bezpečnosti skrze své sociální sítě. Lidem radí, aby měli v případě požáru záložní plán a poučili své děti, že se nesmějí schovávat v pokoji.

Reklama

Výběr článků

Načítám