Hlavní obsah

Balon v USA narazil do drátů elektrického vedení. Pět mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragédie se odehrála v sobotu ráno v americkém Albuqeurque v Novém Mexiku. Horkovzdušný balon tam narazil do drátů elektrického vedení, koš s pěti cestujícími se utrhl a zřítil se na rušnou ulici. Nikdo z cestujících nepřežil, nehoda odřízla od elektrického proudu 13 tisíc lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Svědci natočili po nehodě prázdný obal balonuVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se odehrála kolem sedmé hodiny ranní místního času. Podle Federálního úřadu pro letectví se koš se dvěma ženami a třemi muži zřítil z výšky zhruba 30 metrů na rušnou křižovatku. Krátce po dopadu koš zachvátil požár.

Lidé přiběhli s hasícími přístroji na pomoc, bylo však už pozdě. Čtyři lidé zemřeli na místě, pátý podlehl svým zraněním krátce po převozu do nemocnice.

Obal balonu odletěl o notný kus dál a přistál na střeše. Právě vyfouklý obal a jeho pomalý pád následně natočila řada svědků. Kvůli nehodě se bez proudu ocitlo přes 13 tisíc lidí, dodávky ale byly brzo obnoveny.

Horkovzdušný balon se chytil do elektrického vedení

Koktejl

Příčina tragédie letecký úřad vyšetřuje. Jde o nejhorší nehodu horkovzdušného balónu v USA od roku 2016, kdy v Texasu balon začal ve vzduchu hořet. Tehdy nehodu nepřežilo 16 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám