Hlavní obsah

Auto s 28 migranty mířilo přes Slovensko k české hranici. Zastavilo až po střelbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Po několikakilometrové honičce zadržela slovenská policie ve čtvrtek nákladní vůz s 28 migranty. Auto směřovalo do České republiky. Slovenští policisté použili při akci varovné výstřely.

Slovenská policie zastavila auto s 28 migranty mířící k české hraniciVideo: Policie SR

 
Článek

Na nákladní vůz upozornili Slováky maďarští kolegové, kteří pronásledovali auto už na maďarském území. „Řidič odmítl zastavit a také na území Slovenska ignoroval výzvy policistů k zastavení,“ uvedla slovenská policie.

Migranti si vybrali špatný den. Do Česka se vydali během policejního cvičení

Krimi

Nákladní vůz se snažilo zastavit několik hlídek, ale řidič pokračoval dál riskantní jízdou po dálnici D2 ve směru na Českou republiku.

„Řidič pak sjel z dálnice a nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Policisté proto použili služební zbraň k několika varovným výstřelům,“ dodala policie.

Maďaři zadrželi na hranicích rekordní počet migrantů

Zahraniční

Když řidič nakonec zastavil, dal se na útěk přes pole, kde byl policisty zadržen. „V nákladním prostoru vozidla bylo 28 migrantů. Ti byli odevzdáni cizinecké policii. Řidič byl eskortován na policejní oddělení,“ konstatovala slovenská policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám