Hlavní obsah

Australská policie vyslechne zachráněnou holčičku, chce vědět, co s ní únosce dělal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Carnarvon, západní Austrálie
Aktualizováno

Policisté hodlají opatrně vyslechnout čtyřletou Cleo Smithovou, kterou se ve středu podařilo najít 18 dní poté, co záhadně zmizela z kempu. Z únosu byl obviněn 36letý Terry Kelly, údajně posedlý sběratel panenek, píše deník Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Austrálii našli po 18 dnech ztracenou čtyřletou holčičku, je v pořádkuVideo: Reuters

 
Článek

„Budeme s Cleo mluvit, ale musíme to udělat velmi opatrně. Máme profesionální odborníky na výslechy dětí a pokusíme se od ní dozvědět podrobnosti ohledně těch 18 dní,” řekl stanici 2GB zástupce policejního komisaře Col Blanch.

Dodal, že půjde o dlouhý proces a policisté počítají i s možností, že jim holčička nebude chtít nic říct.

Únosce si způsobil zranění

Terrence Darrell Kelly byl ve čtvrtek před soudem v Carnarvonu obviněn z násilného nebo podvodného odebrání nebo odlákání dítěte mladšího šestnácti let. Ve vazbě zůstane do 6. prosince.

Před obviněním byl odvezen do nemocnice, kde byl ošetřen, protože si sám způsobil lehčí zranění.

Kelly nepožádal o kauci. Policie je přesvědčena, že jednal sám bez komplice a že únos nebyl plánovaný a muž jen využil příležitosti.

Dívka si hrála s panenkami

Policisté našli dívku ve středu brzy ráno místního času v zamčeném zpustošeném domě v pobřežním městě Carnavorn, zhruba 100 kilometrů jižně od místa, kde s rodinou kempovala.

Foto: Profimedia.cz

Čtyřletá holčička podstoupila vyšetření v nemocnice, které ukázalo, že je v pořádku

Policie holčičku vystopovala na základě tipu od veřejnosti, který se měl týkat auta únosce. V době, kdy malou Cleo zachránili, si v jednom z pokojů hrála s hračkami.

Když ji našli, rozbrečeli se

Pozoruhodné záběry z policejní kamery zachytily okamžik, kdy se statečná holčička drží svého zachránce, který na ni jemně promlouvá, že brzy uvidí svoji maminku.

V Austrálii našli po 18 dnech čtyřletou holčičku, která zmizela z kempu

Svět

„Do toho pokoje vešli čtyři tátové. Ano, měli zbraně a policejní vesty, ale v prvé řadě to byli čtyři tátové,” podotkl Blanch.

Ve chvíli, kdy holčičku našli, se všichni čtyři úlevou rozbrečeli.

Sousedé Kellyho ho popsali jako tichého muže. Že u sebe přes dva týdny zřejmě skrýval unesenou holčičku, je šokovalo.

Podle bulvárního deníku Daily Mail má být Kelly údajně posedlý panenkami, jeden z jeho účtů na sociálních sítích se dokonce této zálibě speciálně věnuje. Na jedné z publikovaných fotografií je pokoj, ve kterém není nic jiného než právě panenky.

Není jasné, zda se jedná o pokoj v domě, kde byla Cleo nalezena. Sousedé uvedli, že obviněného muže nikdy s hračkami neviděli, a policie záležitost nekomentovala.

Daily Mail dále tvrdí, že si muž na sociálních sítích vytvořil několik falešných profilů imaginární rodiny, z nichž jeden sledoval právě matku unesené holčičky Ellie Smithovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám