Hlavní obsah

Austrálie vybuduje školu pro špióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Australská vláda v úterý oznámila vytvoření speciální školy pro agenty. Vycvičení odborníci by se měli specializovat na problematiku domácí bezpečnosti, jihovýchodní Asie a oblasti Pacifiku. Vláda premiéra Johna Howarda vyčlenila na projekt 20 miliónů australských dolarů (asi 364 mil. Kč).

Foto: Pavel Čempěl

Vloni ozdobil starobohumínské náměstí strom, který městu darovala jedna zdejší obyvatelka.

Článek

Vzdělávací instituci pro agenty bude zřizovat a vést tamní výzvědná služba (ASIO). Na školení zájemců si přibere specialisty z ciziny, mj. odborníky na islámský terorismus.

Posluchači by se měli v kurzech dozvědět, jak chránit obyvatelstvo před případnými chemickými a biologickými útoky nebo při leteckých neštěstích.

Dostane se jim také například lekcí, jak postupovat proti ozbrojeným teroristům na palubě letadla a při likvidaci střel krátkého doletu.

Cvičení v terénu budou probíhat nejen v Austrálii, ale se svolením partnerských institucí také v celé jihovýchodní Asii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám