Hlavní obsah

Alžběta II. je po operaci kolena

Novinky, Rostislav Matulík, ČTK
LONDÝN

Britská královna Alžběta II. ve v pondělí podrobila operaci pravého kolena, při níž jí byla odejmuta poškozená chrupavka. Oznámil to v Londýně Buckinghamský palác. Menší operační zákrok na londýnské klinice krále Edwarda VII. proběhl v celkové narkóze a bez komplikací, ujistil palác.

Foto: Jitka Plesz

U vařečky se během večera vystřídalo několik národů.

Článek

Šestasedmdesátiletá královna se zranila na koleni krátce před Vánocemi. Zhmoždila si kolenní vazivo, které ji přinutilo používat při chůzi hůl.

Za pár týdnů bude královna zase běhat

"Operace trvala 45 minut, proběhla velmi dobře a provedl ji královnin ortopéd Roger Vickers," uvedl zdroj královského paláce. Královna by měla opustit nemocnici v úterý ráno.

Podle Buckinghamského paláce by královna měla být plně aktivní během několika týdnů. Po propuštění z nemocnice bude odpočívat ve své rezidenci Sandringham ve východoanglickém Norfolku "po dva následující týdny a poté okamžitě začne pracovat podle omezeného programu do doby, než se plně zotaví".

Alžběta II., která loni oslavila 50 let na britském trůně, se jinak těší vynikajícímu zdraví. V nemocnici naposledy strávila jednu noc v roce 1982 poté, co jí byl vytržen zub moudrosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám