Hlavní obsah

Začala evakuace tří syrských měst, ze Zabadání odcházejí i povstalci

Damašek
Aktualizováno

Pod záštitou Mezinárodního výboru Červeného kříže začala v pondělí dlouho odkládaná evakuace povstalců z obleženého syrského města Zabadání. Rebelové odjedou přes Libanon do Turecka, informovala agentura Reuters.

Foto: Omar Sanadiki, Reuters

Do města, které leží nedaleko libanonských hranic, ráno vjel konvoj autobusů a sanitek. Ilustrační foto.

Článek

Do města, které leží nedaleko libanonských hranic, ráno vjel konvoj autobusů a sanitek. Kolona vypravená z Libanonu odveze asi 130 povstaleckých bojovníků i civilistů do Bejrútu, odkud odletí do Turecka.

Zároveň se stahováním povstalců ze Zabadání začala evakuace asi 350 civilistů ze dvou šíitských měst na severu Sýrie. Města Fúa a Kafrajá jsou poslední, která v Idlíbu držely vládní síly. Evakuovaní odjedou do Turecka, odkud odletí do Libanonu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Příměří pro Zabadání a pro zmíněná dvě města, která leží v převážně povstalecké provincii Idlíb, bylo dojednáno již v září. V říjnu ale musela být humanitární operace odložena kvůli vyostření vojenských aktivit v oblasti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám