Hlavní obsah

Z trosek rozbombardovaných domů v Sýrii vyhrabali živou dívku

– Halab

Syrským záchranářům se z trosek boji poničených budov nedaleko Halabu na severozápadě země podařilo vyprostit živou dívenku. Ta byla v troskách uvězněna od čtvrtka, kdy oblast zasáhl letecký úder. Záběry ze záchrany dítěte v pátek zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři vytáhli z trosek v Idlíbu živou holčičkuVideo: Reuters

 
Článek

Na záběrech agentury Reuters je vidět, jak příslušníci Bílých helem, což je něco na způsob civilní obrany, hrabou v troskách a vytahují bezvládnou dívenku.

Syrská organizace známá jako Bílé helmy vznikla během války v Sýrii v oblastech ovládaných vzbouřenci proti prezidentovi Bašáru Asadovi, kde pomáhala civilistům na místech zasažených boji.

Putin přiletěl do Sýrie jednat s Asadem

Blízký a Střední východ

Její členové patrně zachránili tisíce životů. Kontroverze ale vyvolávají její propagandistické aktivity a pravděpodobné vazby na skupiny napojené na teroristickou organizaci Al-Káida.

Spojené státy vyslaly na východ Sýrie experty na průzkum ropných polí

Blízký a Střední východ

Za nynějšími nálety na severozápadě Sýrie stojí podle exilové organizace SOHR, která situaci v Sýrii monitoruje z Londýna, Rusové. Jejich letadla podle informací SOHR v posledních hodinách bombardují oblasti jižně a západně od Halabu. Rusko v oblasti podporuje vojska prezidenta Asada a tvrdí, že zasahuje proti teroristům.

Reklama

Výběr článků

Načítám