Hlavní obsah

Ve zříceném letadle cestovaly mladé ženy, z nichž jedna se v Dubaji loučila se svobodou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Soukromé turecké letadlo letící ze Spojených arabských Emirátů do Istanbulu havarovalo v neděli v jihozápadním Íránu. Informovala o tom íránská televize s odkazem na Úřad pro civilní letectví. Podle agentury ISNA ve stroji zahynulo všech 11 lidí. Turecká média uvedla, že na palubě cestovaly mladé ženy, z nichž jedna se loučila se svobodou.

Foto: Profimedia.cz

Bombardier CL-600. Ilustrační foto

Článek

Letadlo letělo z města Šardžá a podle mluvčího záchranných složek spadlo za hustého deště v hornaté oblasti u města Šahr-e Kord v provincii Čahármahál a Bachtijárí zhruba 370 kilometrů od Teheránu. Podle svědků hořelo ještě před dopadem.

Na palubě letounu Bombardier CL-604 s označením TC-TRB registrovaného u soukromé turecké společnosti bylo osm cestujících a tři členové posádky, podle mluvčího leteckého úřadu nikdo nepřežil.

Podle agentury AP stroj vzlétl v 16:41 (14:11 SEČ) a dostal se do letové hladiny téměř 11 000 metrů. V 18:01 (15:31 SEČ) se zřejmě objevily problémy, protože letadlo nabralo výšku a pak prudce kleslo.

Rozlučka se svobodou

Havarovaný stroj podle tureckého ministerstva dopravy náleží společnosti Başaran Holding.

Podle Daily Sabah zveřejnila Başaranová fotografii s kamarádkami na Instagramu 10. března

Turecká média uvedla, že letadlem z Dubaje cestovala skupina mladých žen, z nichž jedna se loučila před sňatkem se svobodou. Podle agentury DHA jde o 28letou Minu Başaranovou, dceru podnikatele Hüseyina Başarana. Başaranová byla členkou představenstva Başaran Holding.

V únoru se v Íránu zřítilo dopravní letadlo ATR-72 společnosti Asseman Air s 65 lidmi na palubě. Nehodu nikdo nepřežil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám