Hlavní obsah

V Jeruzalémě útočil další buldozerista

– JERUZALÉM • Aktualizováno
Novinky, CNN, Haaretz.com

Nejméně šestnáct zraněných si vyžádal další útok nakladačem v Jeruzalémě. Policie v úterý potvrdila, že řidiče na místě zastřelila. Na začátku července si podobný útok v izraelském hlavním městě vyžádal tři mrtvé.

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Izraelští policisté obklopili nakladač, kterým muž zaútočil v Jeruzalémě.

Článek

Tentokrát řidič útočil před hotelem Krále Davida, kam má později během úterka dorazit americký prezidentský kandidát Barack Obama. Řidič stavebního stroje narazil do autobusu a pak ještě do dalších pěti vozidel, než byl zastřelen.

Jeden člověk byl zraněn vážně, další člověk utrpěl středně těžká zranění. Do sanitky mezi jiným nakládali i starší ženu a v nemocnic skončila také matka s devítiměsíčním synem, jenž také utrpěl lehká zranění.

:. Záchranáři v Jeruzalémě odvážejí raněné po dalším buldozerovém útoku v centru města.foto: Reuters/Ronen Zvulun

Útočníkem byl Hasan Abú Tir z vesnice Tuba u východního Jeruzaléma. S nakladačem na podvozku traktoru vyjel ze stavby. Nejprve narazil do dvou osobních aut. Jedno převrátil. Chtěl zabít jednoho z chodců.

Řidiče zasáhl jeden z přihlížejících civilistů ze Susye jižně od Hebronu. Pak na něj střílela pohraniční policie. Stroj pokračoval v jízdě i poté, co byl řidič mrtvý.

Předchozí útok byl spáchán 2. července. Palestinský řidič kolového nakladače narazil do autobusu a další vozidla demoloval spouštěním lžíce stroje. Zemřeli tři lidé a desítky dalších byly zraněny.

Muž nebyl napojen na žádnou teroristickou skupinu, jednal samostatně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám