Hlavní obsah

V Egyptě vybuchl autobus s turisty, zemřeli čtyři lidé

• Aktualizováno
Novinky, pit

Exploze v turistickém autobusu nedaleko egyptského letoviska Taba v jihovýchodní části Sinajského poloostrova si v neděli vyžádala životy čtyř lidí. Další utrpěli zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Izraelští záchranáři pomáhají odvážet raněné při výbuchu v EgyptěVideo: Reuters

 
Článek

Tři mrtví jsou jihokorejské národnosti, dalších 27 cestujících je podle serveru africanspotlight.com zraněno. Podle stanice BBC přišel o život i egyptský řidič autobusu, zraněno má být nejméně dalších 13 korejských turistů.

Incident se stal v době, kdy autobus mířil z kláštera sv. Kateřiny nedaleko hory Sinaj do Izraele.

Jak uvedla agentura AFP, která se odvolává na tamní policii, v autobuse měla vybuchnout bomba. Podle serveru africanspotlight.com byl autobus, v němž cestovaly zhruba tři desítky turistů různých národností, zasažen raketou.

Foto: Reuters

Tři jihokorejští turisté a egyptský řidič přišli o život nedaleko letoviska Taba na Sinajském poloostrově při výbuchu autobusu

Stanice BBC uvedla, že bomba se nacházela buď přímo v autobusu, nebo byla nastražená na silnici a odpálena. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil. Hranice byla po útoku uzavřena. Zranění byli ošetřeni na egyptské i izraelské straně.

Teroristický čin

„Jedná se o teroristický čin, který byl proveden výbušným zařízením,“ citovala agentura Reuters egyptský armádní zdroj.

V oblasti Sinajského poloostrova je v posledních měsících patrná aktivita islámských radikálů. Jejich útoky nicméně směřují od loňského červencového svržení prezidenta Muhammada Mursího na vojenské cíle. Zahraniční turisté byli dosud těchto útoků ušetřeni.

Letovisko Taba leží na egyptské straně nedaleko hranic s Izraelem. V roce 2004 zde výbuch bomby v hotelu Hilton připravil o život 31 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám