Hlavní obsah

U antických památek v Jordánsku pobodali osm lidí, čtyři z nich vážně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ammán
Aktualizováno

Osm lidí, čtyři Jordánce a čtyři cizince, pobodal ve středu útočník v jordánském městě Džaraš na severozápadě země. Čtyři zranění jsou vážná, dva lidé jsou podle serveru Ammún v kritickém stavu. Útočník byl zadržen, uvedl jordánský list Ar-Rai.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U památek v jordánském Džarašu bylo pobodáno osm lidíVideo: Reuters

 
Článek

Jordánský ministr Fáiz Džábir řekl, že zraněni byli tři lidé z Mexika, jeden ze Švýcarska a čtyři z Jordánska. Zranění čtyř z nich jsou podle ministra střední až těžká, zbytek pak lehká. Podle nezávislého serveru Ammún jsou dva lidé v kritickém stavu a byli vrtulníkem dopraveni do nemoenice v Ammánu.

„Ve středu v poledne muž nožem napadl turisty, jednoho průvodce a člena bezpečnosti, který se ho pokusil zastavit,” sdělil k incidentu pro agenturu AFP policejní mluvčí. Zranění byli převezeni do nemocnice a útočník okamžitě zatčen. Více informací policejní mluvčí neposkytl.

Jordánsko: Skalní město a pouštní údolí

Cestování

Agentura Reuters původně uvedla, že cílem útoku byly tři Španělky. Španělské ministerstvo zahraničí ale tuto zprávu vyvrátilo. Na sociálních sítích se také objevilo video, na němž některé z obětí hovoří španělštinou s latinskoamerickým přízvukem. „To je dýka, to je dýka, je to nůž,” křičí na něm ženský hlas. Na zemi je vidět ležet zakrvácenou ženu a někoho, kdo jí drží ručník na zádech. Vedle pak sedí muž se zraněnou nohou.

Kvůli povodni evakuovali ze starověké Petry 3700 turistů, voda v Jordánsku zabíjela

Blízký a Střední východ

Džaraš (Gerasa) leží asi padesát kilometrů od Ammánu a je jednou z turistických atrakcí země. Antické město je dobře zachovalé a nachází se v něm i hipodrom. Město bylo založené zřejmě Alexandrem Makedonským, po zemětřesení v osmém století zpustlo. Jeho ruiny byly objeveny v roce 1806 a nyní kolem nich stojí moderní město. Místo se po skalním městě Petra stalo nejnavštěvovanější antickou památkou Jordánska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám