Hlavní obsah

U Aleppa zahynul zaměstnanec české organizace Člověk v tísni i s rodinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gaziantep
Aktualizováno

Tuzemská humanitární organizace Člověk v tísni oznámila v pondělí, že jeden z jejích syrských zaměstnanců zemřel i s rodinou na Štědrý den při leteckém bombardování oblasti u Aleppa. Stal se pátou obětí z řad zaměstnanců a blízkých spolupracovníků Člověka v tísni v Sýrii.

Foto: Reuters TV, Reuters

Pohled na východní část Aleppa

Článek

Hasan Sa’íd as-Sún zahynul při náletu na Ataríb nedaleko Aleppa. Pracoval jako oblastní koordinátor aleppské kanceláře Člověka v tísni. V době náletu byl doma Spolu s ním zemřela i jeho manželka, děti a další členové rodiny.

„Útoky na civilní obyvatele se bohužel staly součástí této války a v posledních měsících se jen stupňují,” poznamenal k jeho k tragickému osudu koordinátor pomoci v Sýrii Tomáš Kocián.

O Vánocích začal Člověk v tísni distribuovat potraviny a deky rodinám prchajícím z Aleppa, na Boží hod rozdělil 126 rodinám vysídleným z východního Aleppa vysokoenergetické potraviny na pět dní, teplé pokrývky a rohože na spaní i kanystry na vodu. V následujících 48 hodinách plánuje pomoci dalším 454 rodinám, uvedl Kocián.

Člověk v tísni působí v Sýrii od roku 2012. Od té doby již doručil přímou pomoc více než dvěma miliónům Syřanů. Pomoc poskytuje v Sýrii díky podpoře české veřejnosti, která přispěla do sbírky SOS Sýrie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám