Hlavní obsah

Syrská armáda po pěti letech vstoupila do Chán Šajchúnu ovládaného džihádisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Syrská armáda v neděli poprvé po pěti letech vstoupila do důležitého města Chán Šajchún, které v provincii Idlib na severozápadě Sýrie ovládají povstalci a radikálové. Podle agentury AFP o tom informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR).

Foto: Khalil Ashawi, Reuters

Trosky budov v Idlibu

Článek

Vládní ozbrojené síly a jejich spojenec Rusko vedou v oblasti ofenzivu už od dubna. Cílem tohoto tažení je dobýt poslední baštu odpůrců prezidenta Bašára Asada.

V sobotu SOHR informovala, že při náletech v této oblasti zemřely za poslední dva dny dvě desítky civilistů, včetně 11 dětí. "Bombardují města i předměstí a snaží se lidi donutit, aby odešli," sdělil podle agentury Reuters šéf SOHR Ramí Abdar Rahmán.

V neděli podle AFP Rahmán oznámil, že "síly režimu vstoupily do Chán Šajchúnu poprvé od chvíle, kdy v roce 2014 ztratily nad tímto městem kontrolu". Nicméně zároveň konstatoval, že boje mezi vládními silami a radikály stále pokračují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám