Hlavní obsah

Šéfa izraelské diplomacie údajně chtěli zabít střelou z RPG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izraelské bezpečnostní složky zatkly čtyři Palestince, které tajná služba Šin Bet podezírá z příprav atentátu na ministra zahraničních věcí Avigdora Liebermana. Izraelci tvrdí, že skupina patří k palestinskému hnutí Hamás. To se k záležitosti nevyjádřilo, respektive uvedlo, že o ní žádné informace nemá. Napsal to v pátek server BBC.

Foto: Baz Ratner , Reuters

Avigdor Lieberman

Článek

Buňka údajně chtěla Liebermana zabít střelou z granátometu RPG. Kolona aut s ministrem se měla stát terčem v blízkosti jeho domova u osady Nokdim na Západním břehu Jordánu. Tři podezřelí pocházejí z okolí.

Na nákup RPG ale nedošlo, i když skupina atentát plánovala už během izraelského útoku na pásmo Gazy z července a srpna letošního roku. V konfliktu, který ukončilo pouze příměří, bylo zabito přes 2100 Palestinců a více než 70 lidí na izraelské straně.

Izraelci podezřelé Palestince zatkli před dvěma týdny.

Mezi Izraelem a Palestinci panuje v posledních týdnech nové napětí, jež vyvrcholilo v sérii útoků v Jeruzalémě. Při tom posledním zaútočila dvojice Palestinců na věřící v synagoze a zabila pět lidí. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Ammar Awad, Reuters

Zasněžený Jeruzalém. Sněžení zasáhlo celou širší oblast Levanty.

Foto: Profimedia.cz

Ozbrojená složka Hamásu Brigády Izzudína Kásama při výcviku

Ministr Lieberman vede ultrapravicovou stranu Izrael je náš domov (Israel Bejtejnu). Jejími voliči jsou především imigranti z Ruska.

Reklama

Související články

Do lidí v Jeruzalémě najel další řidič

Do skupiny lidí na tramvajové zastávce ve východním Jeruzalémě najel ve středu se svým autem řidič a zabil jednoho člověka. Policie ho zastřelila. Úřady hovoří...

Výběr článků

Načítám