Hlavní obsah

Šéf Muslimského bratrstva vyzval k tažení na Jeruzalém

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Hlava egyptského Muslimského bratrstva, z jehož řad vzešel i prezident Muhammad Mursí, ve čtvrtek vyzvala věřící ke svaté válce proti Izraeli. Jejím cílem má být osvobození Jeruzaléma. Uvedly to televize Al-Arabíja a agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Šéf egyptského Muslimského bratrstva Muhammad Badie

Článek

„Jeruzalém je islámský a nikdo nemá oprávnění dělat ústupky. Povinností všech muslimů je džihád za znovunabytí Jeruzaléma,“ řekl šajch Muhammad Badie ve svém pravidelném týdenním proslovu k věřícím. Zdůraznil, že osvobození Svatého města „nepřinesou jednání nebo Organizace spojených národů“.

Mezi Egyptem a Izraelem platí od roku 1979 mírová smlouva. Nový prezident Mursí potvrdil, že mezinárodní dohody budou platit i po pádu režimu Husního Mubaraka, který byl klíčovým spojencem Izraele na Blízkém východě. Muslimské bratrstvo nicméně dříve avizovalo, že je prostor pro revizi některých smluv, i když proti nim v principu nic nemá.

Reklama

Výběr článků

Načítám