Hlavní obsah

Rusko oznámilo, že zničilo kolonu IS a zabilo 200 jeho bojovníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruské letectvo zaútočilo u syrského Dajr az-Zauru na kolonu Islámského státu (IS), přičemž zničilo přes dvě desítky vozidel včetně tanků a zabilo přes 200 jeho bojovníků. V pondělí to oznámilo ruské ministerstvo obrany, aniž by uvedlo, kdy k útoku došlo. Nikdo jiný o útoku neinformoval.

Foto: Reuters

Ruské letouny Tu-22M3 bombardují pozice IS.

Článek

„Ruské letectvo zničilo velkou kolonu bojovníků IS mířící k městu Dajr az-Zaur, kde se mezinárodní teroristé pokoušejí přeskupit a vybudovat svůj poslední opěrný bod v Sýrii. Bombardovací i vojenské letectvo zničilo přes 20 terénních automobilů s velkorážnými zbraněmi a minomety a také obrněnou techniku včetně tanků. Rovněž bylo zlikvidováno přes 200 bojovníků a velké nákladní automobily s municí,“ ocitovala ruská tisková agentura TASS prohlášení ruského ministerstva obrany.

Ruské ministerstvo dodalo, že během srpna se pokoušeli radikálové zkoncentrovat své síly v Dajr az-Zauru, zatímco syrská vojska a ruské letectvo se ze západu přibližovaly k Homsu a od jihu k Rakce.

V Rakce už bojují kurdsko-arabské Syrské demokratické síly, které osvobodily polovinu města.

„Zničení IS v oblasti Dajr az-Zaur přinese strategickou prorážku teroristického uskupení v Syrské arabské republice,“ uvedlo ministerstvo.

Ministr obrany Sergej Šojgu nedávno zdůraznil, že Dajr az-Zaur je už několik let pro bojovníky IS „hlavním bodem na Eufratu“, jehož osvobození „leccos napoví o konci války“ s terorismem v Sýrii.

Reklama

Související témata:

Související články

Půlka Rakky je osvobozena

Syrské demokratické síly (SDF), jejichž jádro tvoří kurdské milice YPG, svedly ve středu tvrdé boje v hlavním městě samozvaného Islámského státu (IS) Rakce....

Výběr článků

Načítám