Hlavní obsah

Pumový útok na nemocnici v Pákistánu: Nejméně 70 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islamabád
Aktualizováno

Při pumovém útoku v jihopákistánském městě Kvéta byla v pondělí zasažena nemocnice. Podle agentury AFP tam zahynulo nejméně 70 lidí a další desítky lidí utrpěly zranění. Agentura DPA původně informovala o 57 mrtvých po součtu obětí hlášených ze tří nemocnic.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Počet obětí pumového útoku na nemocnici v pákistánské Kvétě stoupl na 57Video: Reuters

 
Článek

Nálož vybuchla ve chvíli, kdy se shromáždili hosté na pohřbu prominentního právníka Bilála Anvara Kásího, který byl v pondělí ve Kvétě zastřelen. Mezi několika desítkami účastníků pohřbu byli podle agentury Reuters hlavně právníci a novináři.

K atentátu se přihlásily hned dvě organizace, skupina Džamáate Ahrár, frakce radikálního hnutí Tálibán, a později prostřednictvím své agentury Amak  Islámský stát.

Foto: Faisal Mahmood, Reuters

Policisté zajišťují důkazy před soudem, který se stal terčem útoku.

Kásí byl zastřelen ráno, když jel do soudní budovy. Kvéta je středisko pákistánské provincie Balúčistán a v poslední době tam přibylo útoků mířených na konkrétní lidi. Připisuje se to jednak zvyšování kriminality, ale také činnosti separatistů. Motiv útoku na Kásího zatím není jasný.

Balúčistán hraničí s Íránem a s Afghánistánem, je bohatý na ropu, ale sužuje jej sektářsky motivované násilí, útoky ozbrojenců hnutí Tálibán i kmenové spory.

Reklama

Výběr článků

Načítám