Hlavní obsah

Při pádu průzkumného letounu v Turecku zemřelo sedm lidí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Sedm příslušníků tureckých bezpečnostních sil zahynulo v noci na čtvrtek, když na východě Turecka narazilo jejich průzkumné letadlo do hory, uvedl list Hürriyet s odvoláním na vyjádření ministerstva vnitra. Zemřeli všichni lidé na palubě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři v doprovodu ministra vnitra prozkoumávají místo pádu letounuVideo: Reuters

 
Článek

Letadlo odstartovalo z letiště v provincii Van v 18:35 místního času (17:35 SELČ). Piloti se s věží spojili naposled ve 22:32, kdy letěli nad okresem Başkale. Okolo 22:45 byla komunikace přerušena a letadlo zmizelo z radarů.

Podle ministra letadlo letělo ve výšce 2200 metrů, když narazilo do hory Artos.

Trosky letadla byly nalezeny ve čtvrtek brzy ráno. Ministr přiletěl do oblasti, kde stroj havaroval.

Jako by se probudil vulkán. V Turecku vybuchla továrna na pyrotechniku

Evropa

Příčinu neštěstí v hornaté provincii Van, jež sousedí s Íránem, zjišťují vyšetřovatelé. Stroj vyrobený v roce 2015, jehož typ nebyl zveřejněn, působil v provinciích Van a Hakkari od pondělí, měl provádět průzkum a monitorování oblasti.

Foto: Turkish Interior Ministry, Reuters

Turecký ministr vnitra Suleyman Soylu

Na jihovýchodě Turecka v provincii Hakkari se vláda potýká se zakázanou vzbouřeneckou Stranou kurdských pracujících (PKK), která od roku 1984 usiluje o autonomii tureckého Kurdistánu a práva tureckých Kurdů. Při konfliktu přišlo o život na 40 000 lidí. PKK je považována za teroristickou organizaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám