Hlavní obsah

Při explozi v syrské provincii Idlib zemřelo 69 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Při nedělním výbuchu v severosyrské provincii Idlib zahynulo 39 civilistů a mnoho dalších osob bylo zraněno, uvedla v pondělí exilová SOHR, které v neděli informovala o 39 obětech. O explozi informovala i záchranářská skupina známá jako Bílé přilby. Podle ní výbuch zničil pětiposchoďový dům, v jehož přízemí byl muniční sklad.

Foto: Syrian Civil Defense White Helmets, ČTK/AP

Při explozi skladu zbraní v severosyrské provincii Idlib v neděli přišlo o život 39 civilistů.

Článek

Nálož explodovala ve vesnici Sarmadá u turecké hranice a zničila celý blok budov. Ve sklepě jednoho z domů byl podle opozičních médií muniční sklad, který patřil obchodníkovi se zbraněmi z hnutí Haját Tahrír aš-Šám napojené na Al-Káidu

Podle zprávy SOHR je mezi 69 oběťmi 52 civilistů včetně17 dětí. Většina obětí pocházela z provincie Homs, odkud uprchli před syrskými vládními silami.

Šéf SOHR Ramí Abdar Rahmán dodal že explozi nepřežilo rovněž 17 členů radikální skupiny Haját Tahrír aš-Šám..

Foto: Syrian Civil Defense White Helmets, ČTK/AP

Na snímku následky výbuchu skladu zbraní v severosyrské provincii Idlib.

Provincie Idlib je poslední částí Sýrie, kterou vláda ještě nemá pod kontrolou. Soustředili se v ní odpůrci Damašku a také mnoho radikálních skupin.

Do oblasti jihozápadně od provincie Idlib tento týden dorazily armádní posily a narůstají obavy, že ofenziva s cílem dobýt poslední povstalecký region může brzy začít.

Foto: Syrian Civil Defense White Helmets, ČTK/AP

Příslušníci Bílých přileb vytahují oběti zpod trosek pětiposchoďového domu, kde vybouchl muniční sklad.

OSN varovala, že případný zásah Damašku v oblasti může vést k tomu, že směrem k turecké hranici začne prchat 2,5 miliónu lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám