Hlavní obsah

Po výbuchu v pákistánské škole zemřelo nejméně sedm lidí. Mezi oběťmi jsou i děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Péšávar

Výbuch bomby v náboženské škole na severozápadě Pákistánu ve městě Péšávar nepřežily nejméně čtyři děti. Dalších zhruba 40 jich je zraněných, uvedla podle agentury AFP tamní policie. Mnoho z osmi až 15letých dětí je podle lékařů místní nemocnice v kritickém stavu. Agentura Reuters informuje už o sedmi mrtvých, včetně dětí.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři shromažďují nalezené věci po výbuchu ve škole v pákistánském Péšávaru

Článek

„Výbuch nastal během výuky koránu. Někdo přinesl na náboženský seminář tašku s výbušninou, která zapříčinila nejméně čtyři mrtvé a 34 zraněných,” řekl AFP jeden z členů tamní policie. Druhý jeho slova a počty obětí potvrdil.

Pákistán zrušil zákaz TikToku, síť bude moderovat obsah

Internet a PC

Agentura Reuters se odvolává na mluvčího blízké nemocnice Lady Reading Hospital, který podle ní řekl, že ústav přijal sedm mrtvých a 70 zraněných. Mnoho z nich podle něj utrpělo popáleniny po výbuchu.

K výbuchu došlo podle BBC přibližně v 8:30 místního času (4:30 SEČ). Ve třídě, v níž došlo k explozi, bylo tou dobou přibližně 60 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám