Hlavní obsah

Nezletilý atentátník v Sýrii plakal strachy, nakonec se odpálil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Propagační video zachycující uzbeckého teenagera před sebevražednou misí v Sýrii ukazuje, že ne všichni džihádisté pokládají život za Alláha s úsměvem na tváři. Když měl vyrazit na sebevražednou misi, propukl v pláč, nakonec ale úkol splnil.

BEZ KOMENTÁŘE: Sebevražedný atentátník se před odpálením rozbrečel

 
Článek

Džafar Tajjár dostal za úkol dojet s obrněným transportérem do vesnice Fua na severu Sýrie, kterou plánovala dobýt uzbecká skupina imáma Džamáta Bucharího. Ta bojuje po boku Fronty an-Nusra napojené na Al-Káidu.

Džafar se měl ve vesnici v transportéru odpálit, aby do ní mohli proniknout jeho spolubojovníci a obsadit ji.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Když nasedl po dlouhém loučení se staršími spolubojovníky do transportéru, propukl v pláč. Nechtěl umřít. „Džafare, můj bratře, neboj se. Když jsi vystrašen, vzpomeň si na Alláha,“ řekl mu jeden z ozbrojenců.

Džafar se hájil slovy: „Jen se bojím, že neuspěji.“

Přesvědčování nakonec zabralo, mladík ještě ukázal vztyčený ukazováček.

Misi splnil. Video zachycuje explozi a záběr místa výbuchu z dronu i ohromný sloup dýmu.

Džafarova sebevražedná mise byla součástí pátečního útoku na Fuu v provincii Idlíb, kterého se zúčastnilo ještě sedm další atentátníků. Bylo při něm také odpáleno na 200 raket, uvedl list The Times.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám