Hlavní obsah

Nejmladší obětí Bejrútu je tříletá dívka, tlaková vlna s ní udeřila o piano

Novinky, jem
Bejrút

Tragický výbuch skladu dusičnanu amonného v libanonské metropoli má nejmladší oběť. Stala se jí teprve tříletá Alexandra Nažírová. Tři dny poté, co ji exploze vytrhla z náručí matky, podlehla těžkým zraněním v nemocnici. V pondělí o tom informoval britský list The Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Aktuální záběry z pondělního rána ze zasaženého přístavu v BejrútuVideo: Reuters

 
Článek

Když Bejrútem minulý týden v úterý otřásl první výbuch, malá Alexandra se běžela na balkon věžáku podívat, co se děje. Podívat se na následky tragédie vyšli na balkon i dívčiny rodiče. V té chvíli ale přišel další výbuch. Tlaková vlna malou Alexandru vytrhla z matčina náručí a vrhla ji na piano uvnitř bytu.

„Sledovali to z balkonu jako většina lidí. Moje dcera pak zahlédla šedivý objekt řítící se z oblohy přímo na ně. Křičela na všechny, aby se běželi schovat. Snažila se uchránit Alexandru v náručí, ale tlaková vlna byla příliš silná,“ vylíčil v neděli Daily Mailu dědeček dívenky.

V Bejrútu se v neděli opět rozhořely protivládní protesty, policie použila slzný plyn

Blízký a Střední východ

Rodiče Alexandru z trosek zdemolovaného bytu vyprošťovali dlouhé minuty. Když se jim to podařilo, odvezli ji co nejrychleji na motorce do nemocnice, kde ale přes veškerou snahu zdravotníků po třech dnech podlehla těžkým zraněním.

Čeští záchranáři v Bejrútu opět vyrazili do akce

Zahraniční

Úterní neštěstí v Bejrútu způsobila exploze 2750 tun dusičnanu amonného v přístavním skladu. O život přišlo 158 lidí a na 6 tisíc dalších utrpělo zranění. Okolo 300 tisíc lidí přišlo o střechu nad hlavou.

Foto: Bilal Hussein, ČTK/AP

Následky výbuchu v Bejrútu

Mnozí Libanonci tvrdí, že výbuch a jeho okolnosti odrážejí neschopnost a rozsáhlou korupci vládnoucích elit. V zemi proto po neštěstí propukly nepokoje.

Libanonský prezident nevylučuje, že v přístavu šlo o útok

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám