Hlavní obsah

Nájezd Islámského státu na Tikrít má přes třicet obětí, včetně šéfa protiteroristických sil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tikrít

Přes třicet mrtvých si vyžádal v noci na středu útok na irácký Tikrít. Mezi mrtvými je 14 příslušníků policie. K útoku se přihlásil Islámský stát, který Tikrít ovládal od půlky roku 2014 do dubna 2015.

Foto: Youssef Boudlal, Reuters

Iráčtí federální policisté v bojích v Mosulu (ilustrační foto)

Článek

Místní lékař řekl BBC, že si střety vyžádaly 34 mrtvých a 46 zraněných. Není jasné, zda mezi oběti započítal i tři zabité útočníky.

Irácká policie sdělila BBC, že radikálové zaútočili ve čtvrti Zuhúr na policisty. Plukovník policie Chálid Mahmúd řekl agentuře Reuters, že do útoku bylo zapojeno asi deset radikálů, kteří na sobě měli policejní uniformy. Nejprve napadli kontrolní stanoviště policie a nedaleký dům policejního důstojníka, kterého zabili i s rodinou. Když byli obklíčeni, dva odpálili nálože na těle. Třetí byl zabit při přestřelce, která trvala až do rána.

Panuje podezření, že dalších asi pět útočníků se ve městě ukrývá, proto v něm byl vyhlášen zákaz vycházení.

Tisková agentura Amak napojená na Islámský stát uvedla, že komando sedmi bojovníků napadlo základnu protiteroristických sil Rychlé reakce Federální policie a jednu jejich hlídku. Pak vniklo do domu velitele protiteroristických sil v Tikrítu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám