Hlavní obsah

Mubárak dláždí synovi cestu do prezidentského úřadu

Novinky, rei
Káhira

Egyptský prezident Husní Mubárak chystá svému mladšímu synovi snadnější cestu do úřadu hlavy státu. Potvrdil to v úterý izraelský server Haaretz s tím, že Gamal Mubárak doprovodí svého otce do Washingtonu, kde mají být tento týden obnoveny mírové rozhovory Izraelců s Palestinci.

Foto: Profimedia.cz

Egyptský prezident Husní Mubárak (vpravo) a jeho syn Gamal

Článek

Egypt je dlouhodobě prostředníkem mezi Palestinci a Izraelem. Nové kolo mírových rozhovorů má být obnoveno po téměř dvou letech ve středu. [celá zpráva]

Na washingtonském summitu se má sejít izraelský premiér Benjamin Netanjahu s předsedou palestinské samosprávy Mahmúdem Abbásem.

Haaretz minulý měsíc informoval, že 82letý prezident Mubárak má rakovinu. Uvedl, že se léčil ve Francii a Německu. Káhira to popřela s tím, že prezident má potíže se zády. [celá zpráva]

O Gamalu Mubárakovi se hovoří jako o nejpravděpodobnějším nástupci v prezidentském úřadu. Sedmačtyřicetiletý Mubárak mladší je nyní šéfem výboru pro plánování vládní Národní demokratické strany a jsou známy jeho dobré vztahy s byznysmeny. Podle Haaretzu by ve Washingtonu mohl dokonce hovořit s Netanjahuem.

Reklama

Výběr článků

Načítám