Hlavní obsah

Izraelci zabili dva Palestince ozbrojené noži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izraelské bezpečnostní síly v sobotu při dvou různých incidentech, na okupovaném Západním břehu Jordánu a ve východním Jeruzalémě, zabily dva Palestince, pokoušející se útočit noži. Uvedla to izraelská policie.

Foto: Reuters

Armáda nedávno také zastřelila Palestince, který nožem pobodal dva izraelské vojáky.

Článek

V Hebronu na Západním břehu hlídka izraelské pohraniční policie zastřelila dvacetiletého Palestince, který několikrát bodl jednoho z policistů do hlavy a do hrudi, uvedla policejní mluvčí Luba Samriová. Zraněný policista byl převezen do nemocnice.

O několik hodin dříve sedmnáctiletý Palestinec napadl sekáčkem jinou hlídku izraelské pohraniční policie na kontrolním stanovišti ve východním Jeruzalému a pak prchl, zatímco vojáci se jej pokoušeli pronásledovat a vypálili varovné výstřely. Na dalším kontrolním stanovišti Palestinec vytáhl řeznický nůž a - nehledě na varování, aby se zastavil a odhodil zbraň - běžel k hlídkujícím vojákům, kteří jej zastřelili, řekla policejní mluvčí.

Příbuzní zastřeleného Palestince popírají izraelskou verzi incidentu. Chlapec prý nebyl ozbrojen a byl zabit, když se vracel z oslavy s přáteli.

Reklama

Související témata:

Související články

Palestinec pobodal izraelské vojáky

Palestinec vyzbrojený nožem pobodal ve středu na palestinském západním břehu Jordánu dva izraelské vojáky. Jeden utrpěl vážná poranění, druhý je zraněn lehce....

Předák Hamásu vyzval k únosům Izraelců

Palestinci budou unášet izraelské občany, aby si vymohli propuštění svých spoluobčanů vězněných v Izraeli. Při shromáždění ve městě Gaza na připomínku...

Výběr článků

Načítám