Hlavní obsah

Izraelci před ambasádou v Tel Avivu pálili ruské pasy

Stovky Izraelců převážně ukrajinského původu ve čtvrtek protestovaly před ruskou ambasádou v Tel Avivu a jeho konzulátem v Haifě. Vyjadřovali rozhořčení nad ruskou invazí na Ukrajinu. Někteří na zeď úřadů sprejovali graffiti, jiní pálili ruské cestovní pasy. Upozornil na to server Ynet.com.

BEZ KOMENTÁŘE: Izraelci pálili na demonstraci v Tel Avivu své ruské pasyVideo: AP

 
Článek

Demonstrace před velvyslanectvím v Tel Avivu se zúčastnily asi dvě stovky lidí, stovky dalších protestovaly před konzulátem v Haifě. Lidé rozzuření ruskou invazí na Ukrajinu vyšly do ulic také v Jeruzalémě.

„Nejsme proti Rusku. Jsme proti Kremlu a Putinovi. Dnes napadá Ukrajinu, včera byl v Gruzii a naznačuje, že je i v Sýrii. Útočí na celý svět. Je to nebezpečný blázen,“ řekl serveru Ynet.com jeden z pořadatelů protestů Dean Amor.

Pokud jde o vládní politiku, staví se ale židovský stát k rusko-ukrajinskému konfliktu spíš zdrženlivě. Ukrajině na rozdíl od Česka a dalších zemí Evropské unie nevyjádřil podporu hned, ruskou invazi odsoudil až po váhání. Je to dáno tradičně dobrými vztahy Izraele s Ruskem a početnou židovskou menšinou žijící v Rusku.

Izrael po váhání odsoudil Rusko za napadení Ukrajiny

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám