Hlavní obsah

Izrael zasáhl školu OSN, zahynulo 16 lidí

– Gaza • Aktualizováno
Novinky, hop

Přinejmenším 16 lidí zemřelo a více než 200 jich bylo podle palestinských zdravotnických úřadů zraněno při zásahu školy v pásmu Gazy, kterou vede OSN. Škola byla využívána jako úkryt před izraelskými útoky. Informoval o tom ve čtvrtek server BBC.

Foto: ČTK/AP

Útoky v Gaze pokračují

Článek

Stovky Palestinců byly schovány ve škole v Bejt Hanúnu na severu pásma Gazy, kde se ukrývaly před útoky. Podle generálního tajemníka organizace Pan Ki-muna jsou mezi oběťmi palestinské ženy a děti i pracovníci OSN.

Je to v rámci nynější izraelské ofenzivy vůči palestinské enklávě už počtvrté, kdy Izraelci zasáhli objekt pod správou OSN.

Ve čtvrtek žádala komisařka OSN pro humanitární záležitosti Valerie Amosová přerušení bojů. „Máme přes 118 000 lidí, kteří se ukrývají ve školách OSN. Dochází potraviny a voda již začíná být také problém,“ uvedla. Izrael nová volání po příměří odmítá, Hamás jeho přijetí nadále podmiňuje ukončením blokády Gazy.

Boje si za tři týdny vyžádaly přes 750 obětí na palestinské straně, Izraelci evidují 32 mrtvých.

Izrael operaci Ochranné ostří v Gaze vysvětluje potřebou zastavit raketové útoky vedené proti jeho území.

Reklama

Související články

Izraelci zasáhli nemocnici v Gaze

Nejméně čtyři oběti a více než deset zraněných si vyžádal útok na nemocnici Al-Aksá ve střední část pásma Gazy. Uvedlo to podle agentury AP tamní ministerstvo...

Výběr článků

Načítám