Hlavní obsah

Izrael vypálil na Sýrii několik střel, tvrdí tamější média

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Syrská protivzdušná obrana nad provincií Kunajtra na jihozápadě země zlikvidovala několik izraelských střel. Podle agentury Reuters to v noci na čtvrtek oznámila syrská státní média. Izrael zprávu nekomentoval.

Foto: ČTK/AP

Syrští vojáci s těžkou technikou jižně od Aleppa.

Článek

Syrská média uvedla, že protivzdušná obrana sledovala izraelské bojové letouny mířící na sever k jiholibanonskému městu Sajdá a následně zaznamenala vypálení několika střel z libanonského vzdušného prostoru směrem na střední Sýrii.

Izrael běžně údery v Sýrii nekomentuje. Od začátku syrského konfliktu v roce 2011 podnikl v zemi mnoho útoků proti silám režimu syrského prezidenta Bašára Asada a proti jeho spojencům, Íránu a libanonskému Hizballáhu.

Syrská občanská válka, která vypukla v roce 2011 a postupně se zkomplikovala zapojením různých regionálních a zahraničních sil, si vyžádala už nejméně 400 tisíc lidských životů. Dalších více než 11 milionů obyvatel, což je asi polovina předválečné populace, muselo opustit své domovy. Z toho 5,6 milionu lidí uprchlo do zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám