Hlavní obsah

Izrael pod palbou i z druhé strany. Na sever země dopadly rakety z Libanonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém/Bejrút

Na sever Izraele byly ve čtvrtek vypáleny tři rakety z Libanonu, nikdo nebyl zraněn. Podle izraelské armády dopadly střely do neobydlené oblasti na pobřeží, informoval zpravodajský server The Times of Israel.

Živě: Bombardování Pásma Gazy pokračujeVideo: Steadycamline, Reuters/AP

 
Článek

Jelikož rakety z jihu Libanonu směřovaly do neobydlené oblasti, nespustily se varovné sirény a ani protivzdušný obranný systém. Obyvatele západní Galileje v Izraeli nicméně vyděsily hlasité exploze.

Izraelská armáda jako obvykle nekomentovala, kdo podle ní za útokem z Libanonu stojí. Libanonská televizní stanice MTV citovala zdroj z libanonské armády, podle něhož rakety vystřelila zřejmě palestinská skupina, nikoli libanonské radikální hnutí Hizballáh, podporované Íránem, úhlavním nepřítelem Izraele.

Server deníku Jediot Achronot odvolávající se na zprávy z Libanonu uvádí, že rakety vypálili Palestinci z Tyru na jihu země. Libanonské bezpečnostní síly je následně zadržely a místní úřady incident vyšetřují.

Hamás útočí na mezinárodní letiště, chce přerušit leteckou dopravu nad Izraelem

Blízký a Střední východ

Katarská televize Al-Džazíra citovala zdroj z libanonské bezpečnostní služby, podle něhož byla rakety vypálené z blízkosti palestinského uprchlického tábora v jižním Libanonu.

Není to poprvé, co je Izrael ostřelován z Libanonu ve chvíli, kdy je zaměstnán bojem s Hamásem v Pásmu Gazy.

Izraelská krize: Lynčování Arabů i Židů, mrtvé dítě a 1500 vypálených raket

Blízký a Střední východ

Sirény už několik dní znějí v různých částech Izraele kvůli ostřelování raketami, které v pondělí zahájilo palestinské hnutí Hamás a další teroristická skupina z Pásma Gazy. Izrael reagoval masivním odvetným ostřelováním. Konflikt si od pondělka vyžádal stovku obětí, z toho devět desítek v Pásmu Gazy. Na obou stranách zemřelo i několik dětí. Napětí v izraelsko-palestinském konfliktu eskalovalo minulý měsíc za ramadánu ve východním Jeruzalémě, kde se střetávali palestinští radikálové s policisty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám