Hlavní obsah

Islámský stát donutil dvanáctiletou dívku povraždit pět žen

– Rakka

Džihádisté Islámského státu donutili dvanáctiletou dívku v irácké provincii Ninive povraždit pět žen včetně lékařky. Podle všeho se jedná o první případ, kdy islamisté přinutili malou dívku vraždit nevinné lidi.

Zneužívání malých chlapců k nelidským zvěrstvům je v IS zcela běžné. Nyní musela vraždit mladá dívka. Ilustrační foto.

Článek

„Dvanáctiletá dívka z takzvaného Islámského státu tento večer (ve středu) jakožto členka popravčí čety zastřelila pět žen, včetně lékařky, jež odmítla ošetřit bojovníky IS, kteří byli zraněni při koaličním bombardování,“ cituje server The Daily Mail zdroj arabsky psaného serveru Alsumaria.tv.

„Zdá se, že jde o první veřejnou popravu tohoto druhu, kterou vykonala mladistvá členka ISIS,“ dodal zmiňovaný zdroj.

Vraždění zajatců malými chlapci z brigád Lvíčata chalífátu se na propagandistických videích Islámského státu naproti tomu objevuje zcela běžně.

Náctiletí mučedníci

Hoši, kterým je ve výcvikových táborech Islámského státu vymyt mozek, se často vydávají na frontovou linii jako sebevražední atentátníci. Islámský stát je pak oslavuje jako hrdiny, kteří zemřeli mučednickou smrtí. Se sebevražednými atentáty dětí často souhlasí i jejich rodiče.

Minulý měsíc džihádisté zveřejnili nahrávku teprve jedenáctiletého chlapce, jenž na rozloučenou svému otci políbil ruku a nasedl do náklaďáku plného výbušnin, v němž se později odpálil. Z videozáznamu se zdá, že automobil dokonce sám řídil.

Související téma:

Foto: Stringer/Files, Reuters

Bojovník Islámského státu v Mosulu

Podle propagandy Islámského státu svým činem přispěl k dobytí vesnice Ghazl poblíž Halabu z rukou vojáků věrných prezidentu Bašáru Asadovi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám