Hlavní obsah

Íránského režiséra otrávili a rozřezali vlastní rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teherán

Íránem otřásá případ postaršího manželského páru, který se přiznal k brutální vraždě vlastního syna a zohavení jeho těla. Při vyšetřování navíc vyšlo najevo, že manželé Chorramdínovi už před lety podobně zavraždili svou dceru a jejího manžela.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vyšetřovatele před dvěma týdny přivedl na stopu nález ostatků na předměstí Teheránu. Kolemjdoucí je našel v koši a zalarmoval policii. Ta zajistila pozůstatky těla včetně rukou a prostřednictvím otisků prstů identifikovala oběť. Byl jí 47letý režisér Babak Chorramdín.

71letá Iran Chorramdínová a její 84letý manžel Akbar se přiznali, že svého syna uspali prášky na spaní, poté ho ubodali a jeho tělo následně rozřezali.

Případ v Íránu rozproudil celospolečenskou diskuzi kvůli tomu, že rodičům podle současného íránského práva v případě vraždy potomka hrozí maximálně 10 let vězení. To ovšem není případ Chorramdínových. Ti se totiž ve vazbě přiznali i k vraždám dcery a jejího manžela. A jelikož zeť není potomek, hrozí jim doživotí.

Ničeho nelituji

Ke každé ze tří vražd měli manželé podle svých slov důvod. Jako prvního usmrtili před deseti roky zetě, údajně pro jeho násilnické chováni. Před třemi roky dceru, která se stala závislou na drogách, a naposled pak před dvěma týdny syna, protože se nikdy neoženil a měl románky se studentkami.

Vražedný manželský pár už se objevil před soudem. A Akbar Chorramdín vypověděl, že ničeho nelituje. „Nelituji toho, co jsem udělal ve spolupráci se svou ženou. Byli prohnilí a já děkuji Bohu,“ řekl podle deníku The Guardian, než popsal, jak vraždu s manželkou spáchali.

„Byl pátek večer a jeho matka upekla kuře, které otrávila, aby (syn) upadl do bezvědomí. On si ale šel lehnout a snědl ho až druhý den. Když se ho zmocnily mdloby, svázali jsme ho, dali jsme mu na hlavu plastový pytel a ubodali ho,“ uvedl muž. Tělo pak s manželkou rozřezali v koupelně a roznesli do pouličních košů. Okolnosti předešlých vražd policie prověřuje, stejně jako to, zda nemají na svědomí ještě další oběti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám