Hlavní obsah

Irácká armáda našla jižně od Bagdádu těla 53 zavražděných mužů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hilla

Irácká armáda ve středu objevila nedaleko města Hílla těla 53 zavražděných mužů. Informovala o tom agentura AFP. Hílla leží asi 120 kilometrů jižně od Bagdádu a je metropolí nábožensky smíšené provincie Babylón. Všechny oběti měly svázané ruce a střelné rány v prsou nebo v zátylku.

Foto: Alaa Al-Marjani, Reuters

Iráčtí vojáci

Článek

Podle lékaře, který těla ohledával, zemřeli muži asi před týdnem.

Motiv činu zatím není jasný. Sunnitští džihádisté z organizace Islámský stát (dříve Islámský stát v Iráku a Levantě, ISIL), kteří minulý měsíc ovládli velkou část severního a západního Iráku, operují i v částech provincie Babylón. Oblast, kde byla ve středu těla nalezena, se však podle AFP nenachází v blízkosti míst, kde dosud docházelo k násilnostem.

Související témata

Foto: ČTK/AP

Demonstrace na podporu ISIL v povstalci obsazeném Mosulu

AFP také uvedla, že případ připomíná vraždy z let 2006 až 2007, kdy Irákem zmítalo sektářské násilí. Právě okolí města Hílla tehdy leželo v takzvaném trojúhelníku smrti, kde se odehrávaly největší střety mezi menšinovými sunnity a většinovými šíity.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám