Hlavní obsah

Černá skříňka z ukrajinského letadla sestřeleného Íránem je značně poškozená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teherán

Černá skříňka ukrajinského civilního letadla, které bylo v lednu sestřeleno nad íránským letištěm, je výrazně poškozená. Agentura Reuters to ve středu uvedla s odkazem na íránského ministra obrany Amira Hatámího. Při pádu stroje zemřelo 176 lidí.

Foto: Reuters

Záchranáři ohledávají trosky zříceného ukrajinského letadla.

Článek

„Byli jsme požádáni o pomoc při rekonstrukci černé skříňky, která je po pádu letadla značně poškozená,“ uvedl ministr. Podle jeho slov je nyní oprava letového zapisovače prioritní.

Ukrajinští piloti byli hned mrtví, íránská raketa vybuchla přímo u kokpitu

Blízký a Střední východ

Boeing 737 ukrajinských aerolinek UIA se zřítil ve středu 8. ledna krátce poté, co odstartoval z teheránského letiště. Na jeho palubě zemřelo všech 176 lidí.

Stroj sestřelila íránská armáda. Podle komuniké ozbrojených sil stroj prolétával v blízkosti citlivého vojenského zařízení, které patří elitním Íránským revolučním gardám, a byl omylem považován za nepřátelský cíl.

Byla to chyba, ne-li zločin, řekl Zeman k sestřelení letadla u Teheránu

Domácí

Ukrajinské letadlo bylo v Íránu sestřeleno v době vzrůstajícího napětí mezi Teheránem a Washingtonem. Jen několik hodin před incidentem vypálil Írán 16 raket na dvě základny v Iráku, kde byli umístěni američtí vojáci.

Foto: Iran Press, Reuters

Trosky ukrajinského boeingu, který havaroval u Teheránu.

Šlo o odvetu za americký likvidační útok na generála Kásima Sulejmáního v Bagdádu. Předpokládá se, že proto byla v té době íránská protivzdušná obrana v pohotovosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám