Hlavní obsah

Boris jako Boris. Netanjahu si spletl Johnsona s Jelcinem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu si na nedělní schůzi vlády spletl jméno britského premiéra Borise Johnsona s bývalým ruským prezidentem Borisem Jelcinem. O přeřeknutí informoval list Haarec. Netanjahua samotného přeřeknutí pobavilo a s úsměvem to komentoval tak, že jen zkoušel pozornost členů kabinetu. Ovšem na oficiálním videu z jednání vlády už není po přeřeknutí ani stopa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Benjamin Netanjahu si spletl Borise Johnsona s Borisem JelcinemVideo: AP

 
Článek

Předseda izraelské vlády informoval kolegy o víkendové cestě do Londýna, kde se s britským ministerským předsedou setkal.

"Vrátil jsem se z velmi příjemné návštěvy Londýna, kde jsem se setkal s předsedou vlády Borisem Jelcinem a s americkým ministrem obrany," řekl podle ČTK Netanjahu.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Víkendové setkání britského premiéra Borise Johnsona a izraelského premiéra Benjamina Netanjahua

Ostatní ministři ho hned opravili, že asi myslel Borise Johnsona. Netanjahu pobaveně přisvědčil a řekl, že jen zkoušel, zda jsou všichni přítomní členové vlády vzhůru. Oficiální video z jednání už ale přeřek a pobavení zúčastněných neobsahuje, někdo si dal tu práci a oněch několik sekund ze záznamu vymazal.

Izrael čekají příští týden předčasné volby. V jarních volbách Netanjahuova strana Likud sice vyhrála, ale nebyla schopna sestavit většinovou vládu.

Foto: Profimedia.cz

Boris Jelcin na snímku ze začátku 90. let

Boris Jelcin byl prezident Ruska v letech 1991 až 1997. Jeho vláda je spojována s nepříliš povedenou ekonomickou transformací Ruska a především vzestupem moci oligarchů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám