Hlavní obsah

Ázerbájdžán měsíc po příměří zahájil ofenzivu v Náhorním Karabachu, tvrdí Arménie

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

V Náhorním Karabachu bylo po měsíci porušeno příměří, uvedla s odkazem na ruské ministerstvo obrany agentura TASS. Arménské ministerstvo obrany uvedlo, že ofenzivu zahájil Ázerbájdžán. Právě tyto země, které o území dlouhodobě usilují, podepsaly 10. listopadu dohodu o příměří.

Foto: Aziz Karimov, Reuters

Ázerbájdžánský voják se dívá na starověký Khodaafarinův most

Článek

„Ruský mírový kontingent pokračuje ve své misi v Náhorním Karabachu. V pátek byl v okrese Hadrut zaznamenán jeden případ porušení příměří,“ citovala agentura ruské ministerstvo obrany.

Do Sýrie se z Náhorního Karabachu vrátilo 900 bojovníků

Blízký a Střední východ

Arménské ministerstvo obrany uvedlo, že Ázerbájdžán zahájil ofenzivu v jižní části Karabachu ve směru na vesnice Hin Taghe a Khtsaberd. Ázerbájdžán incident zatím nijak nekomentoval.

Spor o Náhorní Karabach vedou Arménie, respektive mezinárodní neuznaná republika Arcach, a Ázerbájdžán (podporovaný Tureckem) dlouhodobě. Poslední boje propukly 27. září letošního roku a trvaly až do 10. listopadu, kdy je ukončila dohoda o příměří, kterou Rusko zprostředkovalo.

SPECIÁL: Karabach – Bitva o Černou zahradu

Speciály

Arménie na základě dohody podrží kontrolu nad většinou Náhorního Karabachu a Ázerbájdžán získá přístup do nachičevanské exklávy hraničící s Tureckem a Íránem.

Reklama

Výběr článků

Načítám