Hlavní obsah

Atentát u pumpy v Damašku má 11 obětí

Damašek
Aktualizováno

Nejméně 11 lidí včetně dětí bylo ve čtvrtek večer zabito a 40 zraněno při výbuchu bomby ukryté v mikrobusu u zaplněné čerpací stanice v Damašku. Exploze byla tento týden již druhým útokem na čerpací stanici v hlavním městě. Podle syrské humanitární organizace SOHR může počet mrtvých vzrůst.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Atentát u pumpy v DamaškuVideo: Reuters

 
Článek

Výbuch nastal ve čtvrti Barzah al-Balad severovýchodně od centra metropole, kterou obývá směs většinových sunnitských muslimů a některých náboženských a etnických menšin. Bydlí zde i řada vládních zaměstnanců. Pracovníci Červeného půlměsíce hledají na místě další oběti. Zatím není jasné, kdo by mohl být za útok zodpovědný.

Foto: Sana, Reuters

Výbuchem poničená pumpa

Provládní televize Al-Ichbaríja ukázala snímky deseti ohořelých těl. Uvedla, že zabito a zraněno bylo asi 30 lidí. Oficiální tisková agentura z útoku obvinila teroristy.

Foto: Sana, Reuters

Výbuchem poničená pumpa v Damašku

Podle místního aktivisty Rady revolučního vedení bylo kolem čerpací stanice plno lidí. "Stanice je obvykle zaplněná, i když nejsou pohonné hmoty. Hodně lidí tam přespává a čeká na ranní dodávky." Pohonné hmoty jsou po 21 měsících občanské války v zemi stále vzácnější. Podle aktivisty se v nedávné době kolem čerpací stanice zostřily šarvátky mezi ozbrojenci loajálními prezidentu Asadovi a místními obyvateli.

Ve středu zahynulo 30 až 70 lidí při náletu syrských vzdušných sil na jinou čerpací stanici na východním damašském předměstí Maliha. Podle očitých svědků zasáhla pumpu raketa odpálená z letounu MiG. [celá zpráva]

Z několika předměstí Damašku jsou v posledních dnech hlášeny intenzivní boj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám