Hlavní obsah

Exploze v irácké Kúfě zabila přes padesát dělníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÚFA

Nejméně 53 ale možná až 59 mrtvých a 100 až 130 zraněných si vyžádal úterní bombový útok v centru iráckého města Kúfa. Podle irácké policie byl atentát namířen proti skupině dělníků, kteří čekali před šíitskou svatyní v centru města.

Článek

Podle svědků dělníci čekali na práci, když explodoval minibus, který projížděl kolem tržiště hned vedle šíitské svatyně. Exploze byla tak silná, že vše včetně těl roztrhala na kusy.

 "Přijel modrý automobil a desítky dělníků ho hned obklopily v domnění, že jeho řidič hledá pracovní síly. O několik okamžiků později bylo vše ve vzduchu," řekl agentuře AFP Násir Kadím, který byl při explozi, jež usmrtila jeho bratra, zraněn.

Policisty, kteří přijeli na místo exploze, zasypal rozlícený dav šíitských muslimů kameny. Strážci pořádku museli dav rozehnat střelbou do vzduchu.

Podle očitých svědků bylo střelbou zraněno několik lidí. Situace na místě činu byla i po příjezdu policie značně chaotická. Davy lidí se snažily utéct před střílejícími policisty.

Kúfa leží přibližně 160 kilometrů jižně od hlavního města Bagdádu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám