Hlavní obsah

Pákistánka nedopatřením kromě manžela otrávila i desítky příbuzných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islamabád

Dvacetiletá Pákistánka, zoufalá z nuceného sňatku, podle policie nedopatřením spolu s manželem otrávila i desítky jeho příbuzných. Jed totiž nalila do mléka, které ale její manžel nevypil, a tak bylo použito do tradičního jogurtového nápoje lasí, který posléze vypili i mužovi příbuzní. V úterý o tom informovala stanice Sky News.

Foto: Faisal Mahmood , Reuters

Pákistánský policista, ilustrační foto.

Článek

Podle pákistánského serveru Geo News na otravu dosud zemřelo patnáct lidí, včetně dívčina manžela a sedmileté dívky. Dalších dvanáct leží s otravou v nemocnici. Pákistánka podle vyšetřovatelů vraždila, aby mohla být se svým milencem.

K otravě došlo ve venkovské oblasti Alipur Tehsil v provincii Paňdžáb. Obviněná Asija Bibiová podle vyšetřovatelů nepřenesla přes srdce sňatek z letošního září, který jí proti její vůli domluvila rodina. Rozhodla se proto manžela zavraždit. Nejednala však sama. „Policie zadržela Asiju Bibiovou, (dalšího) muže a jeho tetu,“ cituje Sky News policistu Owaise Ahmeda.

Byla za tím teta, tvrdí policie

Zatčený muž byl podle policie ženin milenec a otravu zosnovala jeho teta. Bibiová už stanula před soudem a veškerá obvinění odmítla. K otravě ji prý nabádal milenec, ona však odmítla. „Šahíd mi říkal, abych ten nápoj otrávila, ale já to neudělala. Chtěl si mě vzít, ale odmítla jsem,“ tvrdí dívka.

Nucené sňatky často nezletilých dívek jsou zejména ve venkovských pákistánských regionech stále velmi běžné.

Reklama

Výběr článků

Načítám