Hlavní obsah

Brit se v Dubaji dotkl jiného muže, hrozí mu tři roky žaláře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj

Před soudem v Dubaji stanul muž ze Skotska, který se v jednom z tamních barů dotkl jiného muže. Za veřejné pohoršování mu nyní hrozí tři roky vězení. K incidentu došlo 15. července v baru Rock Bottom. Sedmadvacetiletý Jamie Harron se provinil tím, že sáhl jinému muži na bok. V neděli o tom informovala BBC.

Foto: Profimedia.cz

Jamie Harron

Článek

Harron, který pracuje jako elektrikář v Afghánistánu a v Dubaji si udělal dvoudenní zastávku, tvrdí, že jde o nedorozumění. V přeplněném baru si podle svých slov nechtěl rozlít nápoj. „Držel jsem ruku před sebou a jiného muže jsem se dotkl, abych se s ním nesrazil,“ tvrdí Harron.

Dubajci byli nekompromisní. Harrona zadrželi a pět dní ho drželi ve vazbě. Pak ho propustili na kauci, ale zabavili mu pas a zakázali mu vycestovat ze země.

Mluvčí organizace Detained in Dubai (Zadržen v Dubaji), která Skota zastupuje, řekla BBC, že je překvapena, že její mandant neputoval po nedělním slyšení znovu do vazby, protože se k prvnímu jednání u soudu nedostavil.

„Jamiemu se ulevilo, že na posledním slyšení nebyl zatčen, čekali jsme, že bude muset strávit nějaký čas ve vězení,“ potvrdila BBC výkonná ředitelka organizace Radha Stirlingová.

Další přelíčení by se mělo konat za dva týdny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám