Hlavní obsah

Atentát na svatbu v Iráku má třicet obětí

Tikrít

Nejméně třicet obětí si vyžádal středeční dvojitý sebevražedný atentát na svatební oslavě u iráckého města Tikrít, uvedla s odvoláním na tamní úřady agentura DPA. Dalších třicet osob bylo zraněno. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při dvojitém útoku na svatební oslavu zemřelo v Tikrítu nejmíň 30 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Dvě nálože, které odpálili patrně sebevražední atentátníci, vybuchly na svatební oslavě v obci Hadžadž asi 20 kilometrů severně od Tikrítu.

Podle svědků následovaly další dva výbuchy po příjezdu bezpečnostních sil. Přestřelka s dalšími útočníky trvala několik hodin, uvedly agentury Reuters a německá Deutsche Welle.

Za podobnými teroristickými útoky v Iráku v posledních letech často stojí Islámský stát (IS), který ovládá území na severu Iráku i v sousední Sýrii. V posledních týdnech utrpěla tato sunnitská extremistická organizace v obou zemích několik porážek. Podle Deutsche Welle může jít o diverzní akci s cílem snížit tlak, kterému čelí.

Irácké vládní jednotky právě v těchto dnech vytlačují radikály ze západní části severoiráckého Mosulu a odřízli jej od Tall Afaru. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám