Hlavní obsah

Fregata v plamenech. Kamera zachytila útok na saúdskou loď u Jemenu

– San’á

Povstalci z šíitského kmene Húsíů v pondělí u západního pobřeží Jemenu zaútočili na saúdskou vojenskou loď. Rebelové tvrdili, že fregatu zasáhli protilodní střelou, saúdská strana zase uvedla, že na loď zaútočila tři sebevražedná plavidla. Mohutný výbuch byl zachycen kamerou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jemenští povstalci zaútočili na saúdskou loďVideo: Reuters

 
Článek

„Saúdská fregata hlídkující západně od přístavu Hudajda se stala terčem útoku tří sebevražedných lodí milicí Húsíů,“ ohlásila saúdská agentura SPA.

Jedno útočící plavidlo podle ní narazilo do zadní části fregaty, načež nastala exploze a požár. Dva členové posádky přišli podle saúdské zprávy o život a tři další byli zraněni, ale jejich stav je stabilizovaný. Posádka pak požár uhasila.

Mohutný výbuch zachytila na dálku kamera. Povstalci bezprostředně poté oznámili, že loď zasáhli protilodní střelou.

Saúdové a jejich arabští spojenci útočí v Jemenu od března 2015 a snaží se obnovit mezinárodně uznávanou vládu prezidenta Abdara Rabbúa Mansúra Hádího. Šíitské povstalce, kteří mají podporu Íránu, se přesto nedaří zatlačit.

Kromě rebelů jsou v Jemenu aktivní také odnože Al-Káidy a Islámského státu.

Reklama

Související články

USA omezí dodávky zbraní Saúdské Arábii

Kvůli válce v Jemenu omezí Spojené státy prodej zbraní Saúdské Arábii. Pentagon podle středeční zprávy BBC uvedl, že už nebude dál dodávána přesná munice....

Výběr článků

Načítám